Inspirerend

Kennis en bewustzijn hebben positieve invloed op gezond(er) leven. Bij CORPUS draait alles om de wonderen van het menselijk lichaam en gezondheid in de breedste zin van het woord.
Gebouw met lucht wolken

More than meets the eye

Achter het robuuste uiterlijk van CORPUS schuilt een sterk concept dat uniek is in de wereld, waarbij alles draait om de wonderen van het menselijk lichaam en hoe je daar goed voor zorgt; aansprekend, verbindend en relevant voor ieder mens uit alle windstreken. Een gezond lichaam is immers voor iedereen essentieel en kennis speelt daarbij een sleutelrol.

MISSIE EN VISIE

Missie

CORPUS wil haar bezoekers aanzetten tot beweging, motiveren om verantwoord te eten en inspireren om gezond te leven. 

CORPUS wil jong en oud de wonderen van het menselijk lichaam laten ontdekken en bewust maken van het feit dat iedereen in de basis hetzelfde – en toch heel uniek is.

Visie

CORPUS streeft naar een wereld waarin een verantwoorde levensstijl voor jong en oud geen keuze, maar vanzelfsprekend is. In onze ogen vormt bewustzijn van de wonderen van het menselijk lichaam en het belang van onze fysieke en mentale gezondheid de meest essentiële basis voor het maken van verstandige keuzes voor een gezond(er) leven.

Door je evenement bij CORPUS te organiseren, lever je een bijdrage aan een gezonde(re) leefstijl in de wereld.

RDM-roltrap (1)

TOEVOEGINGEN AAN JE PROGRAMMA

CORPUS, de naam zegt het al, raakt aan de kern van ons menszijn, zet aan tot reflectie over de wonderen van het menselijk lichaam en het belang daar goed voor te zorgen. Vanaf het prille begin werkt ons lichaam dag en nacht, 24/7 voor ons. Laat je gasten tijdens ‘de reis door de mens’ kennis maken met dit grote wonder van de natuur. De ‘reis door de mens’ vormt een garantie dat de gasten naar huis teruggaan met een waardevolle herinnering, een unieke beleving én een andere kijk op hun lichaam.   

Buiten openingstijden is het bovendien mogelijk gebruik te maken van de verschillende decors van de ‘reis door de mens’ voor bijvoorbeeld een live-uitzending/studio opname of een uniek diner. Ook de verschillende etages in het interactieve gedeelte, mijn CORPUS, zijn buiten openingstijden te gebruiken voor bijvoorbeeld een workshop, subsessie of informatiemarkt.

Plantenwand hal

DUURZAAMHEID

CORPUS is een smart building. Zo bespaart het gebouw energie door middel van zonnepanelen, bewegingssensoren, heeft het een WKO-installatie (t.b.v. klimaatbeheersing) en wordt het verlicht d.m.v. LEDverlichting. Ook communiceren verschillende netwerken met elkaar door een zogenaamd gebouwbeheersysteem om energie te besparen.

De zorg voor het milieu beperkt zich niet tot energiebesparing, maar is een structureel onderdeel van de ambities en het beleid van CORPUS. Een concreet resultaat van dit beleid is de Green Key certificering van CORPUS. Daarnaast komt het tot uiting in ons streven om de productie van (rest)afval te minimaliseren en scoren we goed in het aanbod van biologische en fair trade producten. 

Je evenement organiseren op deze inspirerende locatie? Wij helpen je graag verder!

Petra Romeijn 1

Neem contact op met   Petra Romeijn

071 75 10 203 info@corpuscongresscentre.nl

Volg ons op social media