Toegankelijkheid

Het CORPUS Congress Centre is goed bereikbaar voor rolstoelen of rollators. CORPUS beschikt aan de zijkant van het gebouw (tussen CORPUS en Hilton Garden Inn Leiden) over een aantal invalidenparkeerplaatsen. Alle zalen zijn bereikbaar via een lift. De congreszaal en lounge beschikken over een gehandicaptentoilet.

De 'reis door de mens' is in beperkte mate geschikt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Wij hebben een aantal speciale voorzieningen in huis, zoals een ringleiding. Of CORPUS voor u gasten geschikt is, hangt af van de mate van beperkingen. Wij adviseren u daarom vooraf met ons contact op te nemen om te overleggen. Wanneer u gebruik wilt maken van onze speciale voorzieningen, dient u deze van te voren reserveren. Het gebruik van de ringleiding is kosteloos. Wij vragen hiervoor wel €25,00 borg, die u contant voldaan dient te worden. Wij verzoeken u vriendelijk vooraf telefonisch door te geven dat u CORPUS met een begeleider of blindengeleidehond wilt bezoeken. CORPUS 'reis door de mens' is toegankelijk voor blindengeleidehonden. In een gedeelte van 'de reis door de mens' wordt u vervoerd per roltrap. CORPUS is bekend met de regelgeving betreft roltrapgebruik door blindengeleidehonden. Voor het betreffende gedeelte zal u worden opgewacht door een hostess, welke u zal begeleiden naar de volgende ruimte.

CORPUS 'reis door de mens' is toegankelijk voor rolstoelen, echter niet voor iedere rolstoel. Wilt u CORPUS in een rolstoel bezoeken? Lees dan eerst de aanwijzingen met betrekking tot afmetingen op corpusexperience.nl/rolstoelen . Ook voor rollators geldt dat deze gebruikt kunnen worden binnen CORPUS. Net als in het geval van rolstoelen dient u wel telefonisch opgave hiervan te doen.