071 - 75 10 203

Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur

Goeie Vrijdag
Een even verrassend als uitnodigend concept, dat Young Professionals van rond de dertig de gelegenheid biedt eens per maand feestelijk met elkaar te borrelen.

Vrijdag 30 september zette CORPUS Congress Centre tussen 19.00 en 01.00 uur de deuren open voor 400 betalende borrelaars uit de Leidse regio. ‘Dit evenement was al drie weken tevoren uitverkocht’, vertelt bedenker en organisator Joost Vetter. ‘Alle borrelaars waren vooraf erg benieuwd naar de locatie. Erg mooi om te zien dat CORPUS Congress Centre zich zo flexibel opstelt naar verschillende opdrachtgevers.’

Waarom CORPUS?

‘CORPUS Congress Centre heeft fantastisch mooie en functionele zalen. Veel mensen weten dit echter niet, omdat hier zelden publieke evenementen worden georganiseerd. In de eerste gesprekken heb ik aangegeven dat we met Goeie Vrijdag vooral de focus leggen op exposure onder een mooie lokale doelgroep, wat hopelijk resulteert in aftersales op het gebied van zakelijke bijeenkomsten, feesten en bezoekers van CORPUS ‘reis door de mens’.’

Een verrassende keuze

‘Nou ja, de naam zegt het al: CORPUS Congress Centre. Er worden veelal congressen, symposia en andere bedrijfsevenementen georganiseerd.’

Vanwaar dit concept?

‘Het is in 2021 ontstaan bij gebrek aan een goede vrijdagborrel in Leiden en omstreken voor een mooie passende doelgroep. We proberen elke editie te innoveren op het gebied van marketing, entertainment, decoratie en licht en geluid. Samen bekijken we per locatie hoe we een sfeervolle setting kunnen creëren. Dat heeft dit keer geresulteerd in een prachtig visitekaartje voor zowel CORPUS Congress Centre als voor Goeie Vrijdag zelf.’

Wat was jouw rol?

‘Die van organisator. Ik was in de voorbereiding en tijdens het evenement het aanspreekpunt voor opbouw en afbouw, maar ook voor onder meer decoratie, techniek, beveiliging, entertainment en alle overige logistieke zaken. We pakken elke editie uit met vrolijke decors, een goed geluidssysteem en sfeervolle verlichting. Dj’s en live entertainment zorgen voor de muzikale invulling. Voor de techniek werken we samen met onze vaste partner ALV Productions.’

En wat betreft de samenwerking met de locatie?

‘Uiteraard hadden we tevoren een duidelijke rolverdeling in samenwerking gemaakt. Voor wat betreft het aantal bezoekers was het daarom even aftasten wat kan wel en wat kan niet. Vanuit CORPUS kwam de wens om het aantal bezoekers bij deze editie van Goeie Vrijdag te beperken tot maximaal 400.’

Was de avond geslaagd?

‘Het event zelf liep op rolletjes. Er was een mooie constante doorloop bij de garderobe, de muntverkoop en de bars. Het event vond plaats op de tweede verdieping in de Lounge. Een prachtige open ruimte met veel glas en vrij uitzicht over Park Landskroon. Veel borrelaars toonden zich ook positief verrast over de locatie.’

Wat was voor jou het hoogtepunt van dit event?

‘Het was sowieso honderd procent geslaagd. Maar als ik dan mag kiezen, dan ga ik voor onze ballon drop. Het geval wilde dat we 30 september precies om middernacht onze eerste verjaardag vierden. Met 300 vrolijk gekleurde ballonnen. En als ludieke surprise met een dikke vette knipoog Henny Huisman’s hit ‘Met z’n allen’. Lekker over de top dus. Hij heeft zelf trouwens nog gereageerd op onze post over dat moment via social media. Grappig, toch?’

 

Geschreven door Henny Beijer